גנית פרג

אם את מחפשת עבודה שמעניקה ערך מוסף, עבודה חשובה, עבודה שמצליחה לשפר את איכות החיים של אינספור משפחות ועבודה שבכל פעם מעט שונה, הרי שגם את מוזמנת ללמוד להיות יועצת שינה בשיטת לילה טוב. מדובר בשיטה מוכחת ושמותאמת במיוחד לקהל הישראלי, שיטה שמוכיחה את עצמה ושתורמת רבות לקשר שבין ההורה לילד. מכאן שבין אם נעזרת בעבר בשיטה (ועל כן מבקשת להפוך בעצמך ליועצת) ובין אם מחפשת לעשות הסבה (ובו זמנית להרוויח יפה וליהנות משעות עבודה גמישות) – את מוזמנת לבחון במה מדובר.

מענה לקושי

עולם השינה הנו עולם מרתק ושנחקר לא מעט, אך כאשר מדובר בשינה של תינוקות, הרי שהתחום אינו רק מעניין אלא גם אקוטי, כי כל הורה יודע עד כמה זה קשה להתחיל עוד יום עבודה לאחר לילה קשה בו היו הרבה יקיצות, בכי ומלחמות כוחות. אי לכך מסלול הכשרה ליועצות שינה מסייע להפוך כמה שיותר נשים ליועצות מקצועיות, יועצות שיסייעו לבתים רבים לחדול לחשוש מפני שעות הלילה ושיסייעו לכמה שיותר תינוקות להירדם לבד – באופן עצמאי ובריא.

שכל לצד רגש

מחקר מהיר מעלה שישנן לא מעט אסכולות בתחום שיטות השינה, אך שיטת לילה טוב נמצאה ע"י הורים רבים כעדיפה, וזאת כי מלבד שאחוזי ההצלחה מאוד גבוהים (מעל ל92% הצלחה), גם ראוי לציין את מהות השיטה – מענה תמידי לבכי. כאשר ההורה יודע שהוא מלמד את התינוק לישון באופן אנושי ואמפטי, באופן שכולל מגע ושהות ממושכת ליד המיטה (עד שעוברים לשלב הבא), הרבה יותר קל לו להתמיד. מכאן שאין מדובר בעוד שיטת ייעוץ שינה, אלא בשיטה שהיא גם מושכלת וגם רגישה.

אודות תהליך הליווי

יסודות ייעוץ השינה מבית שיטת "לילה טוב" מוגדרים מראש, אך יחד עם זאת כל זוג הורים מקבל הנחיה מעט שונה, וזאת כי כל תינוק מעט שונה וכל זוג הורים מתנהל אחרת – מחזיק בקשיים והרגלים אחרים, עובדה שמובילה להבין עד כמה תפקידן של יועצות שינה משמעותי. היועצת בונה תוכנית ליווי אישית בהתאם לממצאי המפגש, כאשר המפגש מתמקד בחיפוש אחר הרגלים בעייתיים, כגון תנומות קצרות, הרדמות על הידיים, סדר יום לקוי וכדומה. לאחר שלב האפיון, היועצת וההורים עורכים תיאום ציפיות (מגדירים כמה פעמים רוצים שהתינוק יתעורר במהלך הלילה, ולו בהתאם לשיקולי האכלה) ויוצאים לדרך לצד ליווי צמוד.

חמשת יסודות השיטה

  1. ישנו מענה תמידי לבכי, אם על מנת לשמר את מערכת היחסים שבין ההורה לתינוק ואם על מנת שהתינוק יתיידד עם המיטה.
  2. הורדה הדרגתית של גורמי התלות (הרדמה על הידיים, הרדמה באמצעות הנקה..).
  3. חיזוק התפישה ההורית בחשיבות התהליך.
  4. שימוש בטקסי שינה קבועים.
  5. התמדה מצד ההורה ומתן חיזוקים חיוביים מצד היועצת.

ריצה למרחקים ארוכים

להבדיל משירותי ייעוץ אחרים, פה מדובר בליווי אישי שמתנהל לאורך זמן. עוד נציין שרוב יועצות השינה מציעות שני אפיקי ליווי: ניהול שיחות יומיומיות לעומת ניהול שיחות חד שבועיות. בשיחות אלו היועצת שומעת על הקושי וההצלחות ובהתאם מכווינה ומסבירה, כאשר יש לדעת שבאופן כללי התהליך מתמשך בין 6 ל8 שבועות. לאור הדברים נחדד שהליווי הצמוד מהווה ערך מוסף מהותי, ולו כי הוא מעניק להורה כוחות חשובים לצד חיזוקים חיוביים שמחזקים ברגעים קשים.

שנקפוץ לסוף התהליך?

לאחר ליווי של בערך כחודשיים, נהוג שהיועצת מעניקה להורה חופש פעולה, משמע השיחה היומית תהפוך להיות שבועית, ואם אכן אין רגרסיה ושנת הילד עלתה על דרך המלך, ניתן לסמן וי ולדעת שעוד משפחה זכתה לטפל בבעיות השינה, שבין היתר מובילות לבעיות נוספות בחיק המשפחה. מכאן שמדובר בשיטה מושכלת ואנושית, שיטה שמעניקה להורה ארגז כלים חשוב עבור מגוון התמודדויות שנוגעות להורות. אי לכך אם הנושא מעניין, האתגר מזמין, האינטראקציה מתאימה ואת רוצה לקחת חלק חשוב בחיבור שבין ההורה לתינוק, הרי שעבודה כיועצת שינה בשיטת לילה טוב עשויה להתאים גם לך.