גנית פרג

רובנו מדברים על בעיות השינה של הילדים ומה צריך לעשות כדי לפתור אותן מבלי לחשוב רגע, מה עובר על ההורים? איך הם מתפקדים במהלך היום, בעבודה? שלא לומר על זמן לזוגיות, לכן הפעם, החלטתי לדבר על עייפות ההורים ועל הפגיעה בזוגיות, כן, זו שקצת נשכחה כי אין זמן אליה, כי יש מישהו אחר עכשיו שמושך את תשומת הלב

הסיבה שבחרתי להתייחס דווקא לנושא הזה היא שלא כולם יודעים או שמים לב אבל הזוגיות היא הבסיס להכל, היא הבסיס לקשר ההורי, היא הבסיס למשפחתיות והיא הבסיס לתחזוקה היום יומית של כל אחד מבני הזוג. אם בזה נפסיק להשקיע, מהר מאוד נמצא את כל העסק הזה שנקרא משפחה, מתפרק

אז כמובן שילד שלא ישן, סובל אך הורה שלא ישן לא יכול לתפקד כהורה במיטבו, לא יכול להיות סבלני, נינוח, קשוב… כי לחוסר שעות שינה השלכות רבות.

חוסר בשינה עלול לגרום להורים להיות יותר חולים (פגיעה במערכת החיסון), חסרי סבלנות (כלפי הילד ואחד כלפי השנייה), עצבניים, רגישים מדי עם נטייה לשינויי מצבי רוח ועוד…

אז מי נפגע מזה? כולם, הילד (אבל עליו כבר דיברנו), ההורה בעצמו וגם בן/בת הזוג,

הורים, בעיקר לילד ראשון, חווים משהו שלא חוו קודם לכן, גם אם הזוגיות נראתה להם "מושלמת" לפני כן, פתאום יש חילוקי דעות רבים אודות גידול הילד, כל אחד מההורים מביא את האני מאמין שלו ממשפחת המוצא, טענות בדבר חוסר שוויון בחלוקת התפקידים בבית, פנקסנות והתחשבנויות (מי ישן יותר?), מה שעלול לפתוח פערים וחוסר הסכמה באופן שונה מהעבר.

עכשיו קחו את השילוב בין השניים, עייפות וחוסר שביעות רצון והתוצאות לא מלבבות.

לצערנו אחוז הגירושים בישראל עומד על קרוב ל 30% כאשר חלק לא מבוטל של הגירושים או הפרידות מתרחשים בשנה הראשונה שלאחר לידת הילד. זה לא אומר שאי אפשר לפתור את הקונפליקטים, אבל זה אומר שההורים פעמים רבות לא פנויים לזה ועסוקים בכעס ובסבל של עצמם.

אל תקבלו את המצב הזה בשנים הראשונות כברירת מחדל, זה לא צריך להיות כך, אל תחכו שזה יעבור מעצמו כי אם לא תטפלו בשינה של ילדכם ולא תשקיעו בזוגיות שלכם, הפערים בניכם לבין בן/בת הזוג ילכו ויגדלו, ולצערנו, ככל שהזמן עובר והפערים גדלים זה עלול להיות בלתי הפיך. לפעמים יכולות לעבור שנים כיוון שברגע שהעניינים מתחילים להסתדר עם השינה כבר מגיע ילד נוסף ושוב חוזר חלילה… אנו נשאבים לשגרה וחוסר הפניות לזוגיות הופך גם הוא לחלק משגרת היומיום

זכרו שבשביל זוגיות טובה צריך לעבוד, צריך להשקיע, לא לומר "בזה כבר השקענו" כיוון שתמיד תזכרו שזה הבסיס להכל, פנו ביומן זמן פעם בשבוע/שבועיים רק לעצמכם, צאו מהבית לבלות, דברו, שתפו מה אתם מרגישים, חשבו על הצעות לייעול ושיפור האווירה בבית, אמרו לבן/בת זוגכם, מה אתם צריכים ממנו ואל תניחו שהוא יבין לבד, שתפו ברגשות, בקשו עזרה ואל תשכחו להודות ולהוקיר על מה שיש. הכי קל להסתכל על מה חסר, אך לפני שאתם עושים זאת, חשבו מה יש לכם, מה יש בבן/בת הזוג שלכם, תודו לו על כך, כי זו הדרך להשיג שיתוף פעולה. ביקורת ושיפוטיות רק תרחיק אתכם אחד מהשניה, הוקרת תודה תקרב בניכם.

כשתטפלו בבעיות השינה של ילדכם הוא ירוויח פעמיים הוא גם יישן טוב, יהיה חזק יותר, בריא יותר, שמח יותר ובעיקר ירוויח הורה רגוע וסבלני, ואתם ההורים תהיו פנויים יותר האחד לשנייה וסבלניים יותר, מה שיסייע לכם לעבור בקלות יותר את קשיי השנה הראשונה.

בהצלחה,
גנית פרג
מפתחת שיטת 'לילה טוב'